Onlangs hebben wij het ERM-certificaat behaald. Hierdoor mogen wij nu het logo Restauratiekwaliteit voeren. Zo weet u meteen dat wij aan de kwaliteitseisen voldoen die aan restauratiebedrijven worden gesteld.

ERM-certificaat

Onderhoud en restauratie van monumenten maakt een groot deel uit van onze werkzaamheden. Met het ERM-certificaat op zak worden wij regelmatig gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat we aan de kwaliteitseisen blijven voldoen. Het ERM-ertificaat staat namelijk voor de waarborging van:

  • de inzet van vakkennis;
  • het gebruik van de juiste historische technieken;
  • het gebruik van de juiste materialen.

Duurzaamheid mag hierbij niet uit het oog worden verloren.

Dynamische dekking is een dekkingswijze waarbij iedere laag leistenen een andere zichthoogte krijgt. Hierdoor krijgt iedere laag een ander zichtvlak. Dit wordt vooral toegepast bij gevels. Immers dan is het effect het grootst. Een gevel oogt speelser en geeft een compleet ander beeld dan wanneer er bijvoorbeeld Maasdekking wordt toegepast.

Lees meer...

Leibedekking is zowel op nieuwbouw als bestaande gebouwen toe te passen. Twee recente voorbeelden hiervan zijn de restauratie van de pathologie-gebouwen in Leiden met leistenen en de bouw van een villa in Mijdrecht waarbij Spaanse leien zijn gebruikt.  

Lees meer...

Vanaf 2016 is Leidekkersbedrijf Van Boxtel KOMO-gecertificeerd Dakdekken Hellende daken. Dit betekent dat het bedrijf onder meer gecertificeerd is voor het aanbrengen van betonnen en keramische leipannen op hellende daken. Voor het aanbrengen van leien van natuursteen, de zogenoemde Maasdekking, is het leidekkersbedrijf al vanaf 2010 KOMO-gecertificeerd.

Lees meer...