Leibedekking voor nieuwbouw en bestaande gebouwen

Leibedekking is zowel op nieuwbouw als bestaande gebouwen toe te passen. Twee recente voorbeelden hiervan zijn de restauratie van de pathologie-gebouwen in Leiden met leistenen en de bouw van een villa in Mijdrecht waarbij Spaanse leien zijn gebruikt.

In Leiden is Leidekkersbedrijf Willem van Boxtel bezig met een groot project: leibedekking van de pathologie-gebouwen in Leiden. In totaal gaat het om ca. 3600 vierkante meter aan leien dakbedekking. Voorheen vormden de pathologie-gebouwen het Pathologie Laboratorium, een gebouw dat al bijna 100 jaar oud is. De restauratiewerkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Bouwbedrijf Coen Hagedoorn BV. Bekijk het project.

“Mijn complimenten. Ik ben heel tevreden over de werkzaamheden. Het ziet er netjes uit en het verloopt aardig volgens planning.”

Erwin Ruiter, hoofduitvoerder Bouwbedrijf Coen Hagedoorn BV

Leibedekking nieuwbouwvilla

In Mijdrecht wordt momenteel een nieuwbouwvilla voorzien van ca. 300 vierkante meter leibedekking, uitgevoerd in Maasdekking. De leien die voor de dakbedekking van deze villa worden gebruikt zijn eerste keus leien, afkomstig uit Spanje. Om precies te zijn uit Leigroeve Cupa. De Spaanse leien meten 40cm bij 20cm, 40cm bij 22cm en 40cm bij 25cm. De dakvlakken van de villa bevatten veel rondingen. De leien moeten daarom per stuk taps worden gehakt. Een tijdrovende klus, maar het resultaat is prachtig. Bekijk het project.