Leidekker

De leidekker is een van de laatste werkelijke ambachten die Nederland nog kent. Een leidekker zorgt kortgezegd voor toepassing van leisteen in de bouw. Leisteen is een uniek materiaal dat in de handen van een goede leidekker veel kan betekenen, bijvoorbeeld als dakbedekking voor monumenten en projectbouw. Het leggen van lei is al een eeuwenoud ambacht. Leidekken is dan ook vakwerk dat leidekker Van Boxtel als geen ander verstaat.

Leidekker, een ambacht

Leisteen is een zeer oud product. Dit maakt het vak van een leidekker er één met een historisch karakter, een waar ambacht. Leigesteente is het resultaat van een natuurlijk proces dat miljoenen jaren kost. Het is, of beter gezegd was, fijnkorrelig zand afkomstig uit de bergen dat zijn weg vond naar de kust. Het vormde steeds dikker wordende lagen afzettingen die een eigen mineraalinhoud kennen en een natuurlijke gelaagdheid. Deze gelaagdheid en unieke opmaak maken lei een product dat uitermate geschikt is voor de bouw, zowel praktisch als esthetisch. Leisteen is dan ook een product met geschiedenis én toekomst. Een goede leidekker past dit oude product op moderne wijze toe en maakt lei geschikt voor monumentale én moderne panden. Het vak van een leidekker is dan ook allesbehalve ouderwets of achterhaald. Sterker nog, ondanks dat er dankzij moderne ontwikkelingen veel nieuwe bouwmaterialen zijn, is de toepassing van leisteen actueler dan ooit. De ontwikkelingen in het gebruik van leisteen zijn niet stil blijven staan, maar hebben de laatste jaren grote stappen gemaakt. Bekijk enkele toepassingen van leisteen op nieuwbouw, zoals villa’s en projectbouw.

Een leidekker vinden in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht?

Bent u op zoek naar een vakkundige leidekker die het lei ambacht begrijpt en beheerst? Leidekker Van Boxtel BV uit Nijmegen beschikt over de kennis, ervaring en materialen om uw project tot zijn volle recht te laten komen. De leidekkers van Leidekkersbedrijf Van Boxtel BV zijn ervaren en maken alleen gebruik van het beste leigesteente. Zo ondervindt u naast het unieke en prachtige uiterlijk van leisteen ook de praktische voordelen van uw leisteenproject. Vraag gerust meer informatie aan.