Een leien dak leggen

Wilt u een leien dak laten plaatsen? Bijvoorbeeld op uw monument, woning of bedrijfspand? Dankzij de moderne ontwikkelingen in de toepassing van leisteen, kiezen veel bedrijven en particulieren steeds vaker voor een leien dak.

Voordelen leien dak

Een leien dak heeft veel voordelen:

  • Ten eerste is het aanzicht prachtig
  • Een leien dak is gemaakt van leisteen, een natuurproduct dat diep in de aarde is gevormd. Door onder meer de druk die er op het gesteente in de aardlagen wordt uitgeoefend, bestaat leisteen uit verschillende mineralen. Dit geeft een leien dak een natuurlijk, maar ook uniek uiterlijk
  • Leisteen is een zogenoemd metamorf gesteente dat oersterk is. Daardoor heeft u tot wel 20 of 30 jaar lang plezier van een leien dak.

De aanleg van een leien dak

Een leien dak moet vakkundig worden aangelegd. De gelaagde leistenen, opgemaakt uit verschillende mineralen, zoals kwarts en chloriet, vereisen maatwerk. Iets dat een ambachtelijk leidekkersbedrijf kan leveren. Leisteen is eenvoudig te splijten in dunne lagen en daardoor van nature geschikt voor bouwwerkzaamheden. Een leidekker die zijn vak verstaat, zorgt ervoor dat de ambachtelijke uitstraling van een leien dak met de zichtbare oorspronkelijke gelaagdheid, blijft bestaan. Leidekkersbedrijf Van Boxtel heeft veel monumenten, nieuwbouw en utiliteitsbouw voorzien van een uniek leien dak. Bekijk enkele voorbeelden.

De eisen van een leien dak

De kwaliteit van een leien dak begint, vanzelfsprekend, met de kwaliteit van het gebruikte leisteen. Kwalitatief hoogstaand leisteen moet voldoen aan verschillende eisen. Leisteen geschikt voor dakbedekking moet zuur-, licht- en zeeluchtbestendig zijn. Dit maakt een leien dak ook toepasbaar voor panden aan de kust of in de nabijheid van industrie of snelwegen. De lei mag niet waterdoorlatend zijn en bestand zijn tegen uiterste temperaturen, zowel boven als onder het nulpunt. Daarnaast wilt u een leien dak dat duurzaam en natuurvriendelijk is. En natuurlijk moet het lei voor de leidekker goed bewerkbaar zijn. De dikte van leisteen geeft de dakdekker de mogelijkheid om mogelijke oneffenheden te bewerken.

Een leien dak laten plaatsen

Overweegt u om een leien dak op uw pand te laten plaatsen? Leidekkersbedrijf Van Boxtel BV helpt u graag met uw keuze voor leisteen en het plaatsen van leistenen op uw dak. Expertise en ervaring met het gebruik van leisteen zorgen ervoor dat Leidekkersbedrijf van Boxtel B.V. een leien dak van werkelijk hoge kwaliteit voor u plaatst. Uniek, natuurlijk, duurzaam en ruime keuze uit verschillende kleuren leisteen. Van blauw, groen, grijs tot rood. Neem gerust contact op voor meer informatie, tips of adviezen over het plaatsen van een leien dak.