Een leipan is een platte keramische dakpan zonder zijsluitingen, meestal in de vorm van lei. Vaak wordt een leipan ook wel tegelpan genoemd. De meest sierlijke vormen en verrassende kleuren zijn mogelijk met een leipan. Een leipan geeft een dak of gevel door zijn platte vorm een nostalgische en exclusieve uitstraling. Bovendien is een leipan van onverwoestbare kwaliteit. Niet voor niets gebruikten de Romeinen al keramische leipannen voor hun bouwwerken.

Leipannen leggen

Bij het leggen van leipannen wordt rekening gehouden met de vorm van de leipannen. Leipannen moeten kruiselings over elkaar worden gelegd voor het beste resultaat. Bijvoorbeeld in Maasdekking, Kronendekking of Leuvense dekking. Ook de dakhelling is van belang bij leipannen leggen. In geval van een dakhelling van 25 graden is een waterdicht onderdak verplicht. Bij dakhellingen vanaf 30 graden is dit niet meer verplicht. Leipannen worden gemaakt van verschillende materialen. Er zijn betonnen leipannen en keramische leipannen. Leidekkersbedrijf Willem van Boxtel werkt hoofdzakelijk met keramische leipannen. Bekijk voorbeelden.

Leipannen kopen

Bij Leidekkersbedrijf Willem van Boxtel koopt u leipannen van onverwoestbare kwaliteit. Keramische leipannen in iedere gewenste kleur, met een rustieke en ambachtelijke uitstraling. Leipannen die klasse en charme uitstralen. Leipannen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als dakbedekking van een nieuwe woning. Of voor de renovatie van een monument. Leipannen zijn uitstekend geschikt om ronde dakkapellen te dekken.

Leipannen prijs

De prijs van leipannen is afhankelijk van het type leipan en de gewenste afwerking van het leipannen dak. Dakbedekking met leipannen is maatwerk. Wilt u leipannen in een bepaalde kleur? Of geglazuurd? Uiteraard geldt dat hoe specifieker uw wens is, des te hoger de prijs. Neem contact op om uw wensen te bespreken. Aan de hand daarvan kunnen wij een prijs voor het leggen van leipannen voor u berekenen.

Voordelen leipan

  • Toepasbaar als dakbedekking en gevelbekleding
  • Stormvast
  • Een fraaie, romantische uitstraling
  • Hoge kwaliteit
  • Luxe en authentiek