Leidekkersbedrijf

Een leidekkersbedrijf is een dakdekkersbedrijf dat gespecialiseerd is in leidekken. Oftewel: het plaatsen van wand- en dakleien. Leidekken is een oud ambacht. Tegenwoordig wordt dit oude ambacht, weliswaar gemoderniseerd, in de bouw steeds populairder. En dat is niet voor niets. Niet alleen monumenten en kerken kunnen van leisteen worden voorzien. Lei staat ook prachtig op nieuwe villa’s, in de utiliteitsbouw en projectbouw. Leidekkersbedrijf Van Boxtel is al eeuwenlang leverancier van leisteen en kent het oude ambacht als geen ander. Bekijk enkele projecten van het leidekkersbedrijf.

Kies een vakkundig leidekkersbedrijf

Leisteen is een bouwmateriaal dat door een vakkundig leidekkersbedrijf omgezet kan worden in een materiaal dat praktisch is en voor wat betreft uiterlijk alleen maar voordelen kent. Leisteen is mooi, oersterk waardoor het jarenlang mee gaat en in alle mogelijke patronen en vormen op een dak te plaatsen. Leigesteente is het resultaat van een natuurlijk proces dat miljoenen jaren kost. Leisteen bestaat uit verschillende mineralen en een natuurlijke gelaagdheid. U kunt zich voorstellen dat het plaatsen van leisteen door een doorgewinterd leidekkersbedrijf moet worden gedaan. Kies dan ook voor een leidekker die beschikt over de vaardigheden die het leidekken tot een ambacht maken.

Een leidekkersbedrijf vinden

Hoe vindt u een goed leidekkersbedrijf? Bij het kiezen van een leidekkersbedrijf moet u een aantal zaken in de gaten houden:

  • Kies voor een leidekkersbedrijf dat al lange tijd werkzaam is in het vak. Leisteen plaatsen is namelijk vakwerk, een ambacht. De diverse toepassingen van leigesteente komen werkelijk tot hun recht als deze worden uitgevoerd door een leidekkersbedrijf dat over de vaardigheden, kennis en ervaring beschikt om uw leien dak werkelijk tot waarde te laten komen.
  • Een goed leidekkersbedrijf maakt alleen gebruik van de beste kwaliteit. Zo weet u zeker dat uw leisteen waterdicht is, evenals duurzaam en natuurvriendelijk. Goed leisteen is bestendig tegen zuur, licht, extreme temperaturen en zeelucht.

Er zijn niet enorm veel bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in leidekken. Bent u op zoek naar een leidekkersbedrijf dat werkzaam is in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht? Leidekkersbedrijf Van Boxtel BV werkt met name in de randstad en voerde daar al meerdere grote projecten uit. Zo werkte het Nijmeegse leidekkersbedrijf onder meer mee aan de realisatie van de daken van het Wester-IJDock in Amsterdam, maar ook kleinere projecten, zoals villa’s in Leiden, maken deel uit van de werkzaamheden.

Leidekkersbedrijf Van Boxtel

Leidekkersbedrijf Van Boxtel B.V maakt gebruik van het beste leimateriaal en combineert dat met vakkundigheid en ervaring. Zo weet u zeker dat u alle voordelen van leisteen in uw bouwproject werkelijk tot hun volste recht laat komen. Maak nader kennis met het leidekkersbedrijf.