Reparatie van leien dak in Almere voltooid

“Hartelijk dank voor de vakkundige reparatie van ons dak. Prima werk van het team Van Boxtel, onder moeilijke weersomstandigheden. Mooie leipannen die er fraai op liggen. We krijgen veel complimenten!”
Familie Schilder, Almere

Januari 2016 hebben de leidekkers van Leidekkersbedrijf Van Boxtel reparatiewerkzaamheden aan een leien dak van een woonhuis in Almere afgerond. Het dak is gedekt met leipannen in drie verschillende kleuren, namelijk amarante rustique, vieilli en amber. Dit levert een bontgekleurd leien dak op met een romantische en tegelijkertijd chique uitstraling.

Nagelen leipannen

Het dak loopt schuin omhoog van 6 meter naar 8,5 meter. De leipannen worden op dit dak daarom in systeem genageld met behulp van koperen leinagels. Op de kaders van het dak en rond de dakdoorbrekingen worden de leipannen een-op-een genageld en waar nodig met rvs-schroeven vastgezet. De dakbeëindiging is gemaakt in de vorm van een overstek.

Reparatiewerkzaamheden leien daken

Leidekkersbedrijf Van Boxtel is gespecialiseerd in het plaatsen van nieuwe leien daken. Ook reparatie- en herstelwerkzaamheden maken een belangrijk deel uit van onze werkzaamheden. Van dakpannen die moeten worden vervangen door leistenen tot leien daken die moeten worden voorzien van nieuwe leipannen, bijvoorbeeld in een andere kleur of vorm.